Nordiskt debutantseminarium på Biskops Arnö för 53:e året i rad

Nu är det åter dags för det Nordiska debutantseminariet på Biskops Arnö. Seminariet vänder sig till författare som debuterat i något av de nordiska länderna under det senaste året, och som blivit nominerade av respektive lands författarförbund. I år kommer deltagarna från Sverige, Norge, Island, Danmark, Finland och Grönland, sammanlagt 22 författare med olika bakgrunder samlas för att prata om text, nordisk litteratur och författarskap. Ida Linde och Kajsa Sundin är ansvariga för innehåll och planering.

Debutantseminariet genomfördes i den här formen första gången 1964 på Biskops Arnö och har arrangerats varje sommar sedan dess, på just den här platsen. Biskops Arnös tematiska nordiska författarseminarier började 1960 och totalt har mer än 180 nordiska seminarier genomförts här. 2015 gav vi ut en bok, Eftertankens Följetong, som sammanfattar vår nordiska seminarieverksamhet riktad till författare. Mer information om boken finns via nedanstående länk.

Eftertankens följetong på Bokmässan i Göteborg

Debutantseminariet är en prioriterad del av Nordiska Ministerrådets budget, vilket vi är glada och stolta över. Det innebär att seminariet helt är finansierat av Nordiska Ministerrådet.

logo

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *