Keramikkurs

Keramikkurs 24-26 juni 2020
Keramikkurs med glasering 24-26 juni/8-9 aug 2020

_MG_7602Keramikkurs, stengods & porslin.

Handbyggnadstekniker. 3 dagar + 2 dagar glasering

Vi arbetar med kavling och olika handbyggnadstekniker i stengods och porslin. Vi undersöker skillnaden i att arbeta med olika material, från grovt chamotterad stengods till porslinslera.

Vilka strukturer får vi fram genom att använda olika leror?Hur måste man anpassa arbetssättet?Du gör antingen bruksföremål eller unikat efter eget önskemål.

I början av augusti glaserar vi föremålen.

Du behöver ha gått någon keramikkurs tidigare och ha grundläggande materialkännedom.

Deltagarna på kursen har efter kursdagen tillgång till keramikverkstan.

IMG_0744k-1Kursledare
Anne Daftler, yrkesverksam keramiker sedan 15 år med egen verkstad på Biskops Arnö och medlem i Konsthantverkscentrum och KIF (Sveriges konsthantverkare och industriformgivare).

Se mer på Annes hemsida: www.annedaftler.se >>

Kostnad
1) Keramikkurs 24-26 juni:  3 100: –
2) Keramikkurs inkl. tillval glasering 8-9 augusti:  5 200: –

I priset ingår helpension. Boende i enkelrum inkl lakan och handduk, dusch och toalett i korridor.
Därtill ingår i priset grundmaterial. Kostnad för lera och glasyr tillkommer med ca 50 kr/kilo.

Det finns möjlighet att önska rum med egen toalett och dusch. Antalet är dock begränsat. Först till kvarn gäller. Pristillägget är 500 kr.

Anmälan
Senast den 30/4 2020 vill vi ha din anmälan. Vi har löpande antagning på denna kurs, vilket innebär att den kan fulltecknas innan sista anmälningsdatum. Observera att du behöver göra två anmälningar om du vill gå keramik och glasering. Det är två olika kurser men du får ett antagningsbesked med totala summan om du kommer med på kursen.

[button link=”https://sms.schoolsoft.se/fhsk/jsp/LoginApplicant.jsp?application_education_id=7980″ type=”icon” icon=”paper” newwindow=”yes”] Anmälningsformulär / Keramikkurs 26-28 juni [/button]
[button link=”https://sms.schoolsoft.se/fhsk/jsp/LoginApplicant.jsp?application_education_id=8014″ type=”icon” icon=”paper” newwindow=”yes”] Anmälningsformulär / Glasering 8-9 augusti [/button]

Efter att ansökan inkommit får du ett automatiskt besked att ansökan inkommit till Biskops Arnö. När vi registrerat ansökan kommer vi att skicka ett mejl, alternativt ett brev om du inte har en mejladress, med besked om antagning.

När avgiften är betald är du garanterad en plats på kursen. Observera att 500:- är en bekräftelseavgift som inte återbetalas vid ett eventuellt återbud.

_MG_7450-1

   Foto:  Joanna Brisegård