Visuell gestaltning – en fortsättningskurs

   Anna_Claren_familj      Anna_Claren      81A88B32-3B9ACA00-1-1
Kurstid 3 – 6 juni 2019

Denna kurs riktar sig främst till dig som redan gått en grundkurs i Visuell gestaltning för Anna Clarén. Deltagarna förväntas ha ett pågående fotografiskt arbete där man kommit en bit på väg. Under kursen kommer deltagarna få grundlig respons på sitt arbete av både lärare och kursdeltagare. Kursen innehåller både kortare, snabba uppgifter som löses på plats samt tre längre uppgifter som ska förberedas innan kursstart.

Kursen syftar till att ”komma vidare” och bli tydligare i sitt fotografiska arbete. Genom att lösa upp kreativa knutar kan man se sitt fotograferande ur nya perspektiv. Respons och stöttning från lärare och kursdeltagare hjälper deltagaren att se i vilken riktning man ska ta sitt arbete vidare. Deltagaren får vägledning i att se berättelsens innehåll och budskap. Vidare får deltagaren hjälp med att göra ett urval från ett större material. I de fall arbetet kommit väldigt långt diskuterar vi presentationsformer och publicering.

Syftet med kursen är också att lära sig analysera fotografi och sätta ord på det vi upplever av en bild.

Att analysera en kurskamrats arbete och ge feedback till denna ger kunskap, både till den som ger och till den som tar emot respons. Deltagarnas delaktighet i responsarbetet är en viktig del av denna kurs.

För att söka till kursen ska du skicka in 4 fotografier från ett större fotografiskt arbete som du håller på med just nu. Bilderna ska vara digitala i 200 dpi, längsta sidan 30 cm.

Skriv en kort text (max en halv A4 sida) där du presenterar ditt arbete, vad det handlar om och hur du fotograferar. Beskriv också och vilka frågeställningar du brottas med i din process.

Kursledare
Anna Clarén, fotograf, utbildad på Nordens Fotoskola Biskops Arnö.

Anna räknas idag som en av de mest inflytelserika samtida fotograferna. Hennes bok ”Holding” är en efterfrågad raritet som betingar ett högt pris på antikvariaten, och henne bok ”Close to Home” har fått stor uppmärksamhet.

Anna Claréns senaste projekt När allt förändrades behandlar familjen, äktenskapet och föräldraskapet. Att förhålla sig till en tillvaro i förändring genom yngsta barnets diagnos. I När allt förändrades finns ingen censur i fotograferandet och berättandet men i redigeringsarbetet bygger allt på tillit och öppenhet för de inblandande.

Anna Clarén, verksam i Bålsta och bland annat utbildningsansvarig vid Nordens fotoskola på Biskops-Arnö, slog igenom med fotoserien Holdning (2006) och har utforskat ämnen som tillhörighet,
osäkerhet och en vilsen tillvaro – alltid i poetiska bilder med en närvaro av skörhet.

Anna Clarén har bl a haft separatutställning på Fotografiska i Stockholm och hon var en av tre samtida fotografer som var utvalda med enskilda rum på Moderna Museets stora utställning om det moderna fotografiet. Utöver detta en mängd utställningar och uppdrag. Anna Clarén är representerad på Moderna Museet.

Anna Claréns hemsida6BAAAD61-3B9ACA00-1-16
Anna Clarén i fint sällskap

Kostnad
3 900:-
I priset ingår materialavgift.
I priset ingår helpension måndag – torsdag.
Boende i enkelrum inkl sänglinne. Dusch och toalett i korridor.

Det finns möjlighet att önska rum med egen toalett och dusch. Antalet är dock begränsat. Först till kvarn gäller. Pristillägget är 500 kr.

Anmälan
Senast den 15/12 – 2018 vill vi ha din anmälan.
Max antal deltagare: 12 personer.

Vi händelse att kursen får fler anmälningar än antalet platser kommer ett urval att ske. Kursledare, Anna Clarén gör urvalet.

[button link=”https://sms.schoolsoft.se/fhsk/jsp/LoginApplicant.jsp?application_education_id=5059″ type=”icon” icon=”paper” newwindow=”yes”] Anmälningsformulär / Visuell gestaltning –  en fortsättningskurs[/button]

Efter att ansökan inkommit får du ett automatiskt besked att ansökan inkommit till Biskops-Arnö. När vi registrerat ansökan kommer vi att skicka ett mejl, alternativt ett brev om du inte har en mejladress, med besked om antagning. När avgiften är betald är du garanterad en plats på kursen. Observera att 500:- är en bekräftelseavgift som inte återbetalas vid ett eventuellt återbud.

 

81A88B32-3B9ACA00-1-1

Anna_Claren

Anna_Claren_familj