Tvåändsstickning

Kurstid 8 – 12 juni 2020

En grundkurs i att sticka tvåändsstickning, en äldre stickteknik som ger dig ett varmt, slitstarkt och vackert plagg.

Du stickar med två ändar, två trådar, stickar växelvis med den ena och den andra tråden samtidigt som trådarna snos om varandra. Det ger dig unika möjligheter att mönstra med krokmaskor och färger.

Under kursen lär du dig uppläggningar, sticka aviga och räta maskor, mönsterkrus och att sticka med flera färger, öka för en tumkil och göra hoptagningar. Allt du behöver för att sticka dina första par vantar!

Historik och materiallära ingår i kursen. Du får möjlighet att studera äldre tvåändsstickade plagg och inspireras av dessa.

dsc06643webbbKursansvarig
Karin Kahnlund, utbildad vi Högre Hemslöjdsutbildningen vid Handarbetets Vänners skola. Driver sedan 1999 företaget Uppstickaren med focus på stickning. Undervisar främst i handstickning, tvåändsstickning och maskinstickning. Anlitad som lärare vid HV skola, Stenebyskolan och Sätergläntan.

Fick år 2000 SHRs och Nordiska museets stipendium Slöjdjul. Författare till boken Sticka efter Svenska Mönster.

www.uppstickaren.nu

Kostnad
5 100:-
I priset ingår materialavgift för kopierat material. Stickor och garn kommer att finnas till försäljning.
I priset ingår helpension måndag – fredag.
Boende i enkelrum inkl lakan och handduk. Dusch och toalett i korridor.

Det finns möjlighet att önska rum med egen toalett och dusch. Antalet är dock begränsat. Först till kvarn gäller. Pristillägget är 500 kr.

Anmälan
Senast den 30/4 2020 vill vi ha din anmälan.

[button link=”https://sms.schoolsoft.se/fhsk/jsp/LoginApplicant.jsp?application_education_id=7974″ type=”icon” icon=”paper” newwindow=”yes”] Anmälningsformulär / Stickkurs – tvåändsstickning[/button]

Vi har löpande antagning på denna kurs, vilket innebär att den kan fulltecknas före sista anmälningsdatum.

Efter att ansökan inkommit får du ett automatiskt besked att ansökan inkommit till Biskops Arnö. När vi registrerat ansökan kommer vi att skicka ett mejl, alternativt ett brev om du inte har en mejladress, med besked om antagning. När avgiften är betald är du garanterad en plats på kursen. Observera att 500:- är en bekräftelseavgift som inte återbetalas vid ett eventuellt återbud.