Presentationsteknik – med kropp och röst

Kurstid 1 – 5 juli 2019

Denna workshop vänder sig till yrkesverksamma vuxna som vill stärka sitt självförtroende och sin förmåga att övertyga sina åhörare när de talar inför en publik. Exempelvis med muntliga inlägg och presentationer.

Innehåll
Med utgångspunkt i en skådespelares verktygslåda, arbetar vi med kroppar och röster för att uppnå och förbättra förmågan till äkta och levande kontakt med publiken. Genom konkreta övningar jobbar vi under kursens gång  både individuellt och i grupper i ett tryggt, gemensamt arbetsrum.

Förutom de praktiska övningarna diskuterar vi  de senaste rönen om den nyaste forskning inom kognitionsvetenskaplig forskning för att öka förståelsen av det som egentligen händer mellan talaren och åhörarna ”publiken” när talaren muntligt förmedlar sitt budskap.

Deltagarna får möjlighet att testa olika sätt att bygga upp sitt muntliga framträdande pröva i en muntlig förmedlings-situation. De får därigenom  konkreta erfarenheter av att tala offentligt, som gör at man upplever till exempel bättre att kunna hantera rummet, publiken och sin egen nervositet, och lär sig därmed att kunna fokusera på att framföra få sitt budskap klart och tydligt – på ett levande sätt.

Kursansvarig
Anna Lyngby Olsen – har både teoretiska och praktiska kunskaper om skådespelaryrket. Anna har studerat teoretisk teatervetenskap på Köpenhamns Universitet och praktisk skådespelarteknik på bl. a. på The Actor’s Temple i London och Teaterhögskolan i Malmö. Anna har tillsammans med en grupp nordiska kolleger grundat Studio 7, ett produktionsbolag inom film och teater med fokus på nordiskt samarbete.

Kostnad
4 900:-
Materialkostnad ingår i priset.
I priset ingår helpension måndag – fredag.
Boende i enkelrum inkl sänglinne.
Dusch och toalett i korridor.

Det finns möjlighet att önska rum med egen toalett och dusch. Antalet är dock begränsat. Först till kvarn gäller. Pristillägg 500:-

Anmälan
Senast den 30 april 2019 vill vi ha din anmälan.

[button link=”https://sms.schoolsoft.se/fhsk/jsp/LoginApplicant.jsp?application_education_id=5082″ type=”icon” icon=”paper” newwindow=”yes”] Anmälningsformulär / Presentationsteknik [/button]

Vi har löpande antagning på denna kurs, vilket innebär att den kan fulltecknas innan sista anmälningsdatum.

Vi har löpande antagning på kursen, vilket innebär att den kan fulltecknas innan sista anmälningsdatum. Efter att ansökan kommit fram får du ett automatiskt besked att ansökan nått oss. När vi registrerat ansökan kommer vi att skicka ett mejl, alternativt ett brev om du inte har en mejladress, med besked om antagning. När avgiften är betald är du garanterad en plats på kursen. Observera att 500:- är en bekräftelseavgift som inte återbetalas vid ett eventuellt återbud.