Brodera det du ser i din närhet

broderi-runa3
Kurstid 5 – 9 augusti 2019

*Platser kvar*

De fina omgivningarna på Biskops Arnö och sommarlandskapet inbjuder till att skapa fritt med broderi. Vi ska inspireras av miljön, naturen och de historiska byggnaderna på Biskops Arnö. Vi kommer att börja varje dags broderiprojekt med att med olika tekniker färga in och screentrycka på de medhavda tygerna att ha som grund för broderierna

Kursen riktar sig både till nybörjare och mer erfarna som vill inspireras tillsammans med andra.

Du tar med dig det material du vill jobba med.

broderi-silKursansvarig
Ann-Marie Alskog. Ann-Marie är utbildad på bland annat Västberga folkhögskola, och går just nu på HV (Handarbetets Vänner Skola) på Djurgården.

Ann-Marie skriver om sig själv:

”Skapandets och experimenterandets glädje överträffar det mesta. Jag intresserar mig även för och använder gamla tekniker såsom medeltidsbroderi i mina arbeten.

broderi-tradMen det som ger extra spänning i tillvaron är att använda alla moderna textila material som går att kombinera med konstsömnad för hand eller på maskin. Har broderat med Miaokvinnorna i Kinas bergslandskap i sydvästra Kina, samt guldbroderi i broderiverkstäderna med de manliga proffsen i Indien i Rajastan.”

Besök gärna Handaverk.n.nu och Thermoscreen.n.nu
För mer information: ann-marie.alskog@hotmail.com

broderi-fckKostnad
4 950:-
I priset ingår materialavgift för skisspapper, kopierat material, tygfärg och en del tyg mm.
I priset ingår helpension måndag – fredag.
Boende i enkelrum inkl sänglinne. Dusch och toalett i korridor

Det finns möjlighet att önska rum med egen toalett och dusch. Antalet är dock begränsat. Först till kvarn gäller. Pristillägg 500:-

Anmälan
Senast den 31 maj 2019 vill vi ha din anmälan. Vi har löpande antagning på denna kurs, vilket innebär att den kan fulltecknas före sista anmälningsdatum.

[button link=”https://sms.schoolsoft.se/fhsk/jsp/LoginApplicant.jsp?application_education_id=5091″ type=”icon” icon=”paper” newwindow=”yes”] Anmälningsformulär / Brodera det du ser i din närhet[/button]

Efter att ansökan inkommit får du ett automatiskt besked att ansökan inkommit till Biskops Arnö. När vi registrerat ansökan kommer vi att skicka ett mejl, alternativt ett brev om du inte har en mejladress, med besked om antagning.

När avgiften är betald är du garanterad en plats på kursen. Observera att 500:- är en bekräftelseavgift som inte återbetalas vid ett eventuellt återbud.