En workshop i visuell gestaltning med Anna Clarén

       Anna_Claren_familj      Anna_Claren      81A88B32-3B9ACA00-1-1
Kurstid 8 – 12 juni 2020

*Kursen är fulltecknad inkl reserver*
När vi fotograferar riktar vi alltid kameran mot något som man konkret kan se. Då slutaren öppnas registrerar kameran det som är placerat framför linsen. På detta sätt avbildar en fotograf alltid en konkret verklighet. Men hur kan man göra för att berätta om en emotionell verklighet? Hur kan man ladda fotografierna med känslor, upplevelser och atmosfär?

Denna workshop handlar om att med hjälp av kameran försöka beskriva det som känns, inte bara det som syns.  Att se och tolka verkligheten genom det personliga, att låta upplevelsen bli synligt och på så sätt få ett personligt avtryck i fotografiet.

Förkunskaper

Grundläggande vana att fotografera och att hantera en kamera.

Utrustningskrav
Ta med dig egen kamera och även bärbar dator/laptop med möjlighet att läsa in, göra urval och göra en grundläggande bildbehandling.

Kursledare
Anna Clarén – fotograf, utbildad på Nordens Fotoskola Biskops Arnö.

Anna räknas idag som en av de mest inflytelserika samtida fotograferna. Hennes bok ”Holding” är en efterfrågad raritet som betingar ett högt pris på antikvariaten, och henne senaste bok ”Close to Home” har fått stor uppmärksamhet.

Anna Claréns senaste projekt När allt förändrades behandlar familjen, äktenskapet och föräldraskapet. Att förhålla sig till en tillvaro i förändring genom yngsta barnets diagnos. I När allt förändrades finns ingen censur i fotograferandet och berättandet men i redigeringsarbetet bygger allt på tillit och öppenhet för de inblandande.

Anna Clarén, verksam i Bålsta och bland annat utbildningsansvarig vid Nordens fotoskola på Biskops-Arnö, slog igenom med fotoserien Holdning (2006) och har utforskat ämnen som tillhörighet,
osäkerhet och en vilsen tillvaro – alltid i poetiska bilder med en närvaro av skörhet.

Anna Clarén har bl a haft separatutställning på Fotografiska i Stockholm och hon var en av tre samtida fotografer som var utvalda med enskilda rum på Moderna Museets stora utställning om det moderna fotografiet. Utöver detta en mängd utställningar och uppdrag. Anna Clarén är representerad på Moderna Museet.

Anna Claréns hemsida6BAAAD61-3B9ACA00-1-16
Anna Clarén i fint sällskap

Kostnad
5 100
:-
I priset ingår materialavgift.
I priset ingår helpension måndag – fredag.
Boende i enkelrum inkl lakan och handduk. Dusch och toalett i korridor.

Det finns möjlighet att önska rum med egen toalett och dusch. Antalet är dock begränsat. Först till kvarn gäller. Pristillägget är 500 kr.

Anmälan
Senast den 30/4 2020 vill vi ha din anmälan. Vi har löpande antagning på denna kurs, vilket innebär att den kan fulltecknas innan sista anmälningsdatum.

[button link=”https://sms.schoolsoft.se/fhsk/jsp/LoginApplicant.jsp?application_education_id=7972″ type=”icon” icon=”paper” newwindow=”yes”] Anmälningsformulär / En workshop i visuell gestaltning [/button]

Efter att ansökan inkommit får du ett automatiskt besked att ansökan inkommit till Biskops-Arnö. När vi registrerat ansökan kommer vi att skicka ett mejl, alternativt ett brev om du inte har en mejladress, med besked om antagning. När avgiften är betald är du garanterad en plats på kursen. Observera att 500:- är en bekräftelseavgift som inte återbetalas vid ett eventuellt återbud.