Levande örtkunskap – en praktisk kurs med och om medicinalväxter

IMG_0202c
Kursen ges vid tre tillfällen under 2020

   1.
22 – 26 juni
  Kursledare: Stella Maia Högberg
   2.
29 juni – 3 juli     Kursledare: Stella Maia Högberg
   3.
27 – 31 juli
  Kursledare: Ulrika Svanström
   
     

Kunskap kring läkande örter och medicinalväxter har genom historien använts i stor utsträckning för att vitalisera och förebygga sjukdom.

Idag används örter allt mer för att hjälpa kroppen till läkning och lindra olika besvärliga symptom. Alla medicinalväxter har sin egen speciella sammansättning av aktiva ämnen som vi kan använda oss av för att stärka och hjälpa vår kropp.

Det här är en intensiv 5-dagars kurs där du får möjlighet att från grunden lära känna och arbeta med medicinalväxter i vår örtagård på Biskops Arnö. Under kursens gång kommer vi att gå igenom hur du plockar, skördar och använder örternas olika delar. Du får lära dig om örternas aktiva ämnen, olika former av beredningar och hur du tillverkar naturliga produkter. Under veckan tillverkar vi läkande örtteer, örtsalt, örtoljor och gör välgörande ört-omslag. Vi kommer även att koka olika typer av örtsalvor och göra naturliga kroppsprodukter både för läkning och njutning.

Denna kurs passar dig som vill ha en god grund för att utveckla ditt ört-intresse och kanske skapa en egen örtagård.

Kursen är även ett utmärkt komplement för dig som redan har en viss erfarenhet inom området men som vill lära att praktiskt arbeta med medicinalväxter och använda dessa i din vardag. Varmt Välkomna till en sommarvecka med örterna på Biskops-Arnö.

Kursledare

Ulrika Svanström är utbildad örtterapeut och örtpedagog. Sedan 2012 är hon återkommande gästlärare på kursen Naturens medicin på Biskops Arnö. Ulrika har haft egna kurser i ogräsmatlagning, tillverkning av salvor mm. Just nu arbetar hon även på en längre utbildning om läkeväxter. Ulrika brinner för att ta tillvara på växterna vi har omkring oss och se hur de kan stödja oss i vårt dagliga liv.

Stella Maia Högberg är utbildad örtterapeut och vår örtagårdsträdgårdsmästare. Hon undervisar som lärare på kursen Naturens Medicin på Biskops Arnö. Stella arbetar huvudsakligen med undervisning kring det praktiska arbetet kring förkultivering, skötsel, skörd, tillvaratagande och användning av örterna som vi har i örtagården på Biskops Arnö samt med tillverkning av olika örtprodukter såsom téer, oljor, örtsalt, salvor, tinkturer m.m.

Kostnad
5 600:-
I priset ingår materialavgift.
I priset ingår helpension måndag – fredag.
Boende i enkelrum inkl lakan och handduk. Dusch och toalett i korridor.

Det finns möjlighet att önska rum med egen toalett och dusch. Antalet är dock begränsat. Först till kvarn gäller. Pristillägget är 500 kr.

Anmälan
Senast den 30/4 2020 vill vi ha din anmälan. Vi har löpande antagning på denna kurs, vilket innebär att den kan fulltecknas innan sista anmälningsdatum.

 1.
[button link=”https://sms.schoolsoft.se/fhsk/jsp/LoginApplicant.jsp?application_education_id=7982″ type=”icon” icon=”paper” newwindow=”yes”] Anmälningsformulär / Levande örtkunskap 22 – 26 juni [/button]
 2.
[button link=”https://sms.schoolsoft.se/fhsk/jsp/LoginApplicant.jsp?application_education_id=7985″ type=”icon” icon=”paper” newwindow=”yes”] Anmälningsformulär / Levande örtkunskap 29 juni – 3 juli[/button]
 3.
[button link=”https://sms.schoolsoft.se/fhsk/jsp/LoginApplicant.jsp?application_education_id=7990″ type=”icon” icon=”paper” newwindow=”yes”] Anmälningsformulär / Levande örtkunskap 27 – 31 juli [/button]

Efter att ansökan inkommit får du ett automatiskt besked att ansökan inkommit till Biskops-Arnö. När vi registrerat ansökan kommer vi att skicka ett mejl, alternativt ett brev om du inte har en mailadress, med besked om antagning. När avgiften är betald är du garanterad en plats på kursen. Observera att 500:- är en bekräftelseavgift som inte återbetalas vid ett eventuellt återbud.

panorama BA okt 2015 (1 av 1)-3