Allmän och praktisk information om sommarkurserna

Allmän information

Anmälan och betalning
För att anmäla dig till en sommarkurs klickar du på knappen anmäl dig här som finns under respektive kurs och följer instruktionerna.

Vi har löpande antagning på alla kurser, dvs först till kvarn. När vi har tillräckligt många anmälningar till en kurs mailar vi ut besked om att du fått en plats på kursen, där finns också information om hur du betalar. Sista betalningsdatum varierar från kurs till kurs och kan vara satt fr om 31 januari och framåt. Du har bekräftat din plats när du betalat in hela kostnaden för boende och material.

Tyvärr har vi inte möjlighet att skicka ut bekräftelse på din betalning.

Cirka en månad innan kursstart mailar vi ut praktisk information om vad som gäller för din kurs.

Kostnad
Undervisningen är finansierad via statsbidrag och avgiftsfri för kursdeltagaren. Det du betalar för är kost, logi och material.

Biskops Arnö är en skola med internat, varför vi prioriterar kursdeltagare som vill bo på skolan under kursveckan.

Om du bor i närheten och bor hemma får du ett avdrag på 1200 kr, om kursen är fyra dagar är avdraget 900 kr.

sned-angBoende
I priset ingår boende i enkelrum, med toalett och dusch i korridor. Lakan och handduk ingår i priset.

Tillval: Det finns möjlighet att önska rum med egen toalett och dusch, dock begränsat antal. Först till kvarn gäller. Pristillägg 500:-. I antagningsbeskedet framgår vilken rumstyp du har fått.

Vill du komma dagen innan kursstart, eller stanna en natt efter kursens slut, erbjuds du att bo i ditt rum för 300 kr inkl frukost. Erbjudandet gäller max 2 nätter. Kontakta vandrarhem@old.biskopsarno.se för bokning av extranatt.

Praktiskt
När du kommer till Biskops Arnö går du till Skolbyggnaden och till vandrarhemsreceptionen där hämtar du nyckeln till ditt rum och får information vart du ska ta vägen. Expeditionen är öppen från kl 08.00 – 10.30.

Alla kurser startar kl 10.30 den aktuella dagen om inget annat anges. För er som kommer resande finns kaffe i matsalen i skolbyggnaden från kl 9.00.

Mat

Du serveras frukost, förmiddagsfika, lunch, eftermiddagsfika, middag och smörgås till kvällen. Det finns alltid vegan och vegetarisk kost. I anmälningsformuläret anger du vilken kost du önskar och anger ev. allergier.

Pubkvällar
Under två kvällar har matsalen öppet för det vi kallar ”pubkvällar”. Du kan köpa ett glas vin, en kall öl eller något alkoholfritt alternativ och sitta och prata med dina kurskamrater, eller med deltagare som går andra sommarkurser. Det finns också lite smårätter att köpa vid dessa tillfällen.

Historiska guidningar
Biskops Arnö är en historisk plats, och en kväll under vistelse här erbjuder vi en historisk guidning utan extra kostnad. Då får du se de historiska delarna av våra lokaler, och du får Biskops Arnös och delar av Sveriges historia berättad för dig.

Bastu
Vi har en vedeldad bastu vid Mälarens. En kväll under din kursvecka är den igång för dem som tycker om att bada bastu och vill doppa sig i sjön.

Övrigt

Kanoter och cyklar finns att hyra i vandrarhemsreceptionen. Vi har bl.a. en boulebana med tävlingsmått. Biskops Arnö är ett natura 2000-område med promenadstigar, vackra hagar och ett rikt fågelliv att uppleva.

Vid återbud/avbruten kurs
Om du får förhinder och meddelar oss detta senast tre veckor före kursstart, återbetalar vi det belopp du betalat in minskat med 500 kr, som är en administrativ kostnad.

Anmäler du återbud senare än tre veckor innan kursstart återbetalas inte det inbetalda beloppet. Undantag för detta görs om du blir sjuk, då krävs ett sjukintyg som bekräftar att du p.g.a. sjukdom inte kan delta i kursen. Den administrativa kostnaden på 500:- återbetalas inte.

Inställd kurs
Biskops Arnö förbehåller sig rätten att ställa in sommarkursen vid för få anmälningar. Vid inställd kurs återbetalas hela beloppet inklusive den administrativa avgiften.

PDF: Allmän information om sommarkurserna >>

Vägbeskrivning till Biskops Arnö >>

pumphus-m-staket-L1