Biskops Arnö Nyhetsbrev augusti 2018

Prenumerera på vårt nyhetsbrev >>

Sommaren 2018
När detta skrivs är det sommaren 2018, och det är full aktivitet på Biskops Arnö. Vi genomför cirka 30 sommarkurser, två nordiska författarseminarier och ett flertal andra större arrangemang under sommaren. Nu i augusti påbörjar vi arbetet med sommarkurserna inför sommaren 2019, och vi kommer att publicera dessa på hemsidan, old.biskopsarno.se, första november. Några av kurserna har ett högt söktryck och brukar var fulltecknade redan i början av november, så det kan vara bra att hålla koll.

Kurser under hösten 2018
Redan nu är kurserna inför hösten 2018 klara och sökbara.

För dig som brinner för att skriva – grund 
Skriver du mycket och längtar efter ett sammanhang där du får träffa andra som också skriver? I den här kursen får du chansen att visa dina texter för andra, läsa andras texter och tillsammans hitta ett sätt att prata om dem.
https://old.biskopsarno.se/helgkurs-for-dig-som-brinner-for-att-skriva-grund/

För dig som brinner för att skriva – fortsättning (enstaka plats kvar)
En kurs för dig som redan gått någon av våra skrivarkurser och vill utveckla ditt skrivande. Vad innebär en fortsättningskurs när det gäller en skrivarkurs? Det innebär i korthet en fortsättning där deltagarna ges tillfälle att fortsätta samtalet, om litteratur, om skrivande och själva textsamtalet. Kursen riktar sig till dig som skriver såväl poesi, dramatik och prosa, eller genreöverskridande texter som innefattar till exempel journalistik eller vetenskap.
https://old.biskopsarno.se/forts-fortsattningskurs-for-dig-som-brinner-for-att-skriva/

Målarkurs – Vedic Art (endast reservplatser kvar)
Måla från ditt hjärta är ett annat namn på den här kursen. Kom i kontakt med din inre skaparkraft, måla fritt och lekfullt utan krav på prestation. Upptäck ditt eget sätt att måla och utveckla ditt uttryck. Som metod och redskap utgår vi från Vedic Arts 17 principer för skapande. Principerna bygger på de lagar och naturliga processer som utgör skapande av allt i livet och leder oss inåt mot vårt eget centrum. Medtag eget målarmaterial, t.ex. blyertspenna, kritor, akrylfärg, penslar och kraftigt papper eller duk att måla på.
https://old.biskopsarno.se/helgkurs-malarkurs-vedic-art-kort/

Flöjthelg av hjärtans lust
Du kan vara en angelägen fritidsmusikant, såväl avancerad som alla övriga stadier utom nybörjare. Du kan vara en pedagog som längtar efter eget spel och inspiration, och vill passa på att ta del av stor erfarenhet. Du kan vara musikstuderande, som vill träffa en mycket erfaren pedagog med specialistkunskaper och få utveckla ditt kunnande både i spelet och om musikalisk kommunikation i positiv uppmuntrande grupp. Du kanske vill komma igång att spela igen efter långt uppehåll.
https://old.biskopsarno.se/flojthelg-av-hjartans-lust-helgkurs/

Ett seminarium om litteratur och kultur – Estland 100 år
Den 20 september kommer vi att genomföra ett seminarium med anledning av att Estland fyller 100 år, med fokus på kultur och den samtida litteraturen. Seminariet gästas av Estlands ambassadör i Sverige Merle Pajula, av Sveriges ambassadör i Estland Anders Ljunggren, historikern Seppo Zetterberg, översättare och filmvetare Christo Burman, professor i samtida estnisk litteratur vid Tallins universitet Piret Viires, författarna Viivi Luik och Jan Kaus och poeterna Mathura M Lattik och Kristina Ehin. Maarja Talgre gästar seminariet och kommer att översätta. Program och inbjudan kommer att skickas ut och publiceras på old.biskopsarno.se i början av augusti.

Det var allt just nu. Hoppas att du vill fortsätta få nyhetsbrev från oss, någon/några gånger per år.

Trevlig sommar.
Mats Lundborg
Rektor