Spinn ditt eget garn

Kurstid 27 – 31 juli 2020

En kurs för dig som inte spunnit alls eller som precis har börjat lära dig.

Vi kommer främst arbeta med ull men det finns även möjlighet att prova andra fibrer. Vi går igenom olika ullsorter, spinnredskap, kardning, kamning, tvättning och efterbehandling.

Du får lära dig att spinna en-, två-, tre- och fyrtrådigt garn på spinnrock och hur olika spinntekniker påverkar garnets utseende och färg.

Ta med din egen spinnrock och om du har: kardor, slända, kammar och ull.
Det kommer finnas ull och topsband att köpa dock i begränsad variation.


Kursledare
Carolina Nielsen,
textilslöjdslärare och spinnare

Har du frågor om kursen, hör av dig till
carolina.nielsen@tranemo.se

0706 – 866283

Kostnad
5 100:-
I priset ingår en grundmaterial. Ull mm tar du med dig själv.

I priset ingår helpension måndag till fredag
Boende i enkelrum inkl. handduk och lakan. Dusch och toalett i korridor.

Det finns möjlighet att önska rum med egen toalett och dusch. Antalet är dock begränsat. Först till kvarn gäller. Pristillägg 500:-

Anmälan
Senast den 31 maj 2020 vill vi ha din anmälan. Vi har löpande antagning på denna kurs vilket innebär att den kan fulltecknas innan sista anmälningsdatum.

[button link=”https://sms.schoolsoft.se/fhsk/jsp/LoginApplicant.jsp?application_education_id=7996″ type=”icon” icon=”paper” newwindow=”yes”] Anmälningsformulär / Spinn ditt eget garn[/button]

Efter att ansökan inkommit får du ett automatiskt besked att ansökan nått Biskops-Arnö. När vi registrerat ansökan kommer vi att skicka ett mejl, alternativt ett brev om du inte har en mejladress, med besked om antagning. När avgiften är betald är du garanterad en plats på kursen. Observera att 500:- är en bekräftelseavgift som inte återbetalas vid ett eventuellt återbud.