Släktforskning – fördjupningskurs

När du kommit en bit på vägen i ditt släktforskande är det dags att fördjupa kunskaperna och bemästra några av de vanligaste problem du som släktforskare kan köra fast i.

Kurstid 27 – 31 juli 2020

Hur går du vidare när ”Fader okänd” dyker upp? Hur hanterar du emigrantforskning, soldatforskning, gårds- och kartforskning och att läsa äldre handskrifter? Här får du också lära dig om hur du hittar levande släktingar och i vilka källor du hittar släktingar som levt under 1900-talet.

Kursen handlar också om att hitta i andra arkiv än kyrkoarkiven – t.ex. domstolsarkiv, där du förutom domar även hittar bouppteckningar, en källa till vad dina anor ägde och hur de levde. Kanske också ta hjälp av det senaste inom släktforskning – DNA-test.

Under den här kursen får du både teoretisk kunskap om hur du hittar i nya källor, men också tid att forska självständigt under handledning. Därför är det viktigt att du har med egen dator som du kan söka information på och fördjupa ditt sökande i källor som finns på internet.

För denna kurs behöver du ha släktforskat ett bra tag. Det är viktigt att du är van att söka information via dator och att du har med en egen dator som du kan arbeta på.

Kursansvarig Marianne Jonasson släktforskare. Har vidareutbildat sig inom släktforskning vid Linköpings universitet. Sedan 2009 har hon undervisat i släktforskning på Medborgarskolan i Stockholm samt på Lidingö.

Marianne representera även Finlands släkthistoriska förening här i Sverige. Hon undervisar även i hur man släktforskar i Finland och har stora kunskaper och erfarenheter inom de olika släktforskningsområdena i Sverige och Finland samt USA.

Kostnad
5 100:-
Materialkostnad ingår i priset.
I kursavgiften ingår också ett kompendium skrivet av kursledaren.

I priset ingår helpension måndag – fredag.
Boende i enkelrum inkl lakan och handduk. Dusch och toalett i korridor.

Det finns möjlighet att önska rum med egen toalett och dusch. Antalet är dock begränsat. Först till kvarn gäller. Pristillägg 500:-.

Anmälan
Senast den 30 april 2020 vill vi ha din anmälan.

[button link=”https://sms.schoolsoft.se/fhsk/jsp/LoginApplicant.jsp?application_education_id=7997″ type=”icon” icon=”paper” newwindow=”yes”] Anmälningsformulär / Släktforskning – fördjupning[/button]

Vi har löpande antagning på denna kurs, vilket innebär att den kan fulltecknas innan sista anmälningsdatum.

Vi har löpande antagning på kursen, vilket innebär att den kan fulltecknas innan sista anmälningsdatum. Efter att ansökan kommit fram får du ett automatiskt besked att ansökan nått oss. När vi registrerat ansökan kommer vi att skicka ett mejl, alternativt ett brev om du inte har en mejladress, med besked om antagning. När avgiften är betald är du garanterad en plats på kursen. Observera att 500:- är en bekräftelseavgift som inte återbetalas vid ett eventuellt återbud.