Grundkurs i rörlig bild och redigering

panorama BA okt 2015 (1 av 1)-5Kurstid 8 – 12 juni 2020

Vi går igenom det mest grundläggande i filmning, ljudupptagning och redigering. Under kursen gör du korta filmövningar, redigerar materialet och skapar slutligen en färdig kortfilm.

Vi arbetar i grupper om två-tre personer. Varje grupp gör en kortfilm som filmas, ljudläggs och redigeras. Kursen vänder sig både till dig som redan arbetar som fotograf och till dig som fotograferar/filmar på hobbynivå.

Vi kommer att arbeta i redigeringsprogrammet Adobe Premiere Pro CC. Du bör ha god datorvana och vi förutsätter att du har grundläggande kunskap i fotografi med stillbildskamera.

Foto: Per LindhEgen dator med redigeringsprogrammet Adobe Premiere Pro CC installerat och egen kamera som har filmfunktion krävs för att man ska kunna tillgodogöra sig kursen.

Premiere
Vill du inte köpa Premiere kan du ladda ner en kostnadsfri testversion här, den kostnadsfria provversionen varar i sju dagar:
http://www.adobe.com/se/downloads.html

Obs!
Testperioden är endast 7 dagar. Tänk på det så att du inte Installerar programmet för långt innan kursstart. Annars löper testperioden ut under kursen.

Göran Ekeberg, Stefan Källstigen och Klas Sjöberg under en övning under en film och ljudkurs i augusti 2012Kursansvarig
Per Lindh – lärare på Biskops-Arnö, undervisar bland annat på Nordens Fotoskola och har egna kurser i rörlig bild, ljudupptagning mm.

Kostnad
5 100:-
I priset ingår materialavgift.
I priset ingår helpension måndag – fredag.
Boende i enkelrum inkl lakan och handduk. Dusch och toalett i korridor.

Det finns möjlighet att önska rum med egen dusch och toalett. Pristillägg 500 kr.
Först till kvarn gäller.


Anmälan

Senast 30/4 2020 vill vi ha din ansökan.

[button link=”https://sms.schoolsoft.se/fhsk/jsp/LoginApplicant.jsp?application_education_id=7971″ type=”icon” icon=”paper” newwindow=”yes”] Anmälningsformulär / Grundkurs i rörlig bild och redigering[/button]

Vi har löpande antagning på denna kurs, vilket innebär att den kan fulltecknas innan sista anmälningsdatum. Kursen kan max ha 8 deltagare.

Efter att ansökan inkommit får du ett automatiskt besked att ansökan inkommit till Biskops-Arnö.

När vi registrerat ansökan kommer vi att skicka ett mejl, alternativt ett brev om du inte har en mejladress, med besked om antagning.

När avgiften är betald är du garanterad en plats på kursen. Observera att 500:- är en bekräftelseavgift som inte återbetalas vid ett eventuellt återbud.