Stickning för alla

stick-2-avl3-11Kurstid 27 – 31 juli 2020

En kurs för dig som tycker om att sticka!

Under kursens tre första dagar får du möjlighet att provsticka olika sorters uppläggningar och avslutningar, lär dig att göra fina ökningar och minskningar. Vi stickar knapphål på olika sätt, provar att sticka en tumkil på en vante och hälen på en socka.

Under de två sista dagarna får var och en möjlighet att påbörja ett eget arbete. Är du mindre van kan det bli en mössa eller vantar. Har du mer stickvana kan du välja att göra en tröja. Vi går igenom hur du planerar och räknar ut och till sist gör din egen stickbeskrivning.

Kursansvarig
dsc06643webbbKarin Kahnlund, utbildad vi Högre Hemslöjdsutbildningen vid Handarbetets Vänners skola. Driver sedan 1999 företaget Uppstickaren med focus på stickning. Undervisar främst i handstickning, tvåändsstickning och maskinstickning. Anlitad som lärare vid HV skola, Stenebyskolan och Sätergläntan.

Fick år 2000 SHRs och Nordiska museets stipendium Slöjdjul. Författare till boken Sticka efter Svenska Mönster.

www.uppstickaren.nu

bild-3cKostnad
5 100:-
I priset ingår materialavgift för kopierat material. Stickor och garn kommer att finnas till försäljning.
I priset ingår helpension måndag – fredag.
Boende i enkelrum inkl lakan och handduk. Dusch och toalett i korridor.

Det finns möjlighet att önska rum med egen toalett och dusch. Antalet är dock begränsat. Först till kvarn gäller. Pristillägg 500:-

Anmälan
Senast den 30/4 2020 vill vi ha din anmälan. Vi har löpande antagning på denna kurs, vilket innebär att den kan fulltecknas före sista anmälningsdatum.

[button link=”https://sms.schoolsoft.se/fhsk/jsp/LoginApplicant.jsp?application_education_id=7989″ type=”icon” icon=”paper” newwindow=”yes”] Anmälningsformulär / Stickning för alla[/button]

Efter att ansökan inkommit får du ett automatiskt besked att ansökan inkommit till Biskops Arnö. När vi registrerat ansökan kommer vi att skicka ett mejl, alternativt ett brev om du inte har en mejladress, med besked om antagning. När avgiften är betald är du garanterad en plats på kursen. Observera att 500:- är en bekräftelseavgift som inte återbetalas vid ett eventuellt återbud.

stick-2b-11-44