Måla ditt självporträtt – olja och akryl

Kurstid 1 – 5 juli 2019

Vad kan vi uttrycka och synliggöra i en ”selfie”. I kursen närmar vi oss det psykologiska självporträttet, utvecklar ytans köttighet och dess omätbara djup.

Kursen riktar sig till erfarna målare. Vi prövar att laborera och utforskar det kanske helt uppenbart bekanta i ett mänskligt ansikte till en flerdimensionell självbild. Vi kanske vågar radera det ”korrekta” till förmån för det vackert groteska. Vi experimenterar med karikatyrformationer vilket utvecklar din personliga handstil och ditt bildförråd.

I kursen har vi bildvisningar och bildsamtal,
gemensam och individuell handledning.

Ta med duk, färger, penslar, spegel och teckningsmaterial.

Kursansvarig
Björn Bergsten, utbildad på Litografiska Akademien i Tidaholm, Gerlesborgsskolan i Stockholm  och 5 år på Kungliga konsthögskolan. Björn har en lång utställningskatalog och har flera offentliga utsmyckningar.

Kostnad
4900:-
Visst material ingår i priset, såsom staffli, papper, pennor etc. Målarmaterial ingår inte.
I priset ingår helpension måndag – fredag.
Boende i enkelrum inkl sänglinne. Dusch och toalett i korridor.

Det finns möjlighet att önska rum med egen toalett och dusch. Antalet är dock begränsat. Först till kvarn gäller. Pristillägg 500:-

Anmälan
Senast den 31 maj 2019 vill vi ha din anmälan.

[button link=”https://sms.schoolsoft.se/fhsk/jsp/LoginApplicant.jsp?application_education_id=5075″ type=”icon” icon=”paper” newwindow=”yes”] Anmälningsformulär /Måla ditt självporträtt[/button]

Vi har löpande antagning på kursen, vilket innebär att den kan fulltecknas innan sista anmälningsdatum. Efter att ansökan kommit fram får du ett automatiskt besked att ansökan nått oss. När vi registrerat ansökan kommer vi att skicka ett mejl, alternativt ett brev om du inte har en mejladress, med besked om antagning. När avgiften är betald är du garanterad en plats på kursen. Observera att 500:- är en bekräftelseavgift som inte återbetalas vid ett eventuellt återbud.