Fotografiskt hantverk – mörkrumsarbete och analogt fotografi

Kamera-L
Denna kurs ges vid två tillfällen sommaren 2020
8 – 12 juni
3 – 7 augusti

En kurs för dig som är intresserad av analog fototeknik och vill utveckla ditt kunnande i mörkrumsarbete.

Kursinnehåll
Fotohistoria
Framkallning av film, olika typer av framkallare och dess egenskaper
Kopieringsarbete i mörkrummet
Framkallare av olika typer
Praktiskt kopieringsarbete
Arbete med gamla fotopapper, blekning och toning
Orientering om olika kopieringsförfaranden

Kursen behandlar analog svartvit fotografering. Vi arbetar praktiskt i skolans mörkrum och vi testar olika filmtyper och fotopapper. Det finns också möjlighet att prova på storformatsfotografering.

Här på Biskops Arnö finns en lång historia av analogt fotografi. Vi har fortfarande ett välutrustat mörkrum för svartvitt  fotoarbete. I mörkrummet finns förstoringsapparater för 24 x 36 mm upp till 13 x 18 cm.

Du behöver ha med dig en analog kamera och svartvit film. Ta gärna med dig några svart/vita negativ som du vill arbeta med i mörkrummet.

Läs bloggen av en deltagare på kursen:
Fotografiskt hantverk – Biskops-Arnö

Kursansvarig
Lasse Mellberg, med lång erfarenhet av analogt fotografiskt arbete. Lasse var under åren 1993 – 2006 ansvarig för kursen det fotografiska hantverket på Biskops Arnö. Kursen inriktade sig på olika fotografiska tekniker som klassisk kopiering, kopparfotogravyr, gummitryck, van dyke brown, cyanotypi mm.

Kostnad:
5 700:-
Materialkostnad ingår i priset.
I priset ingår helpension måndag – fredag.
Boende i enkelrum inkl lakan och handduk. Dusch och toalett i korridor.

Det finns möjlighet att önska rum med egen toalett och dusch. Antalet är dock begränsat. Först till kvarn gäller. Pristillägg 500:-.

Anmälan
Senast den 30 april 2020 vill vi ha din anmälan.
Vi har löpande antagning på denna kurs, vilket innebär att den kan fulltecknas innan sista anmälningsdatum.

[button link=”https://sms.schoolsoft.se/fhsk/jsp/LoginApplicant.jsp?application_education_id=7975″ type=”icon” icon=”paper” newwindow=”yes”] Anmälningsformulär – Fotografiskt hantverk / 8 – 12 juni [/button]

[button link=”https://sms.schoolsoft.se/fhsk/jsp/LoginApplicant.jsp?application_education_id=8000″ type=”icon” icon=”paper” newwindow=”yes”] Anmälningsformulär – Fotografiskt hantverk / 3 – 7 augusti [/button]

Efter att ansökan inkommit får du ett automatiskt besked att ansökan inkommit till Biskops-Arnö. När vi registrerat ansökan kommer vi att skicka ett mejl, alternativt ett brev om du inte har en mejladress, med besked om antagning. När avgiften är betald är du garanterad en plats på kursen. Observera att 500:- är en bekräftelseavgift som inte återbetalas vid ett eventuellt återbud.

Kemi-och-papper

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *