Yoga – kraft, energi och eftertanke

Kurstid  29 juni – 3 juli

Vill du möta livet fylld med kraft, energi och eftertanke? Varmt välkommen till en sommarkurs med mjuk yoga på Biskops Arnö!

Ett retreat för dig som längtar efter att dyka lite djupare in i dig själv, här
får du lära dig olika tekniker för att släppa spänningar i kropp och sinne genom både rörelse och stillhet. Du får prova på olika former av yoga och
meditationer som efter veckan resulterar i att får en egen liten yogisk verktygslåda med dig hem för att möta livets bergochdalbana.

Kursen innehåller

  • Olika meditationstekniker och yogastilar
    Bl.a. Restorative, YinYoga, Kundalini och MediYoga – MediYoga är en terapeutisk yogaform utformad för den svenska hälso- och sjukvården, forskning har visat god effekt mot bland annat stress, rygg-, hjärt- och sömnproblem, högt blodtryck, oro och ångest.
  • Djupgående vila med Yoga Nidra.
  • Samtal kring stresshantering, återhämtning och yogiska ”knep” i vardagen, meditation och yogans effekter på kropp och sinne utifrån forskning.
  • Mindfullness i naturen, utomhusyoga och gående meditation.
  • Lymfmassage och triggerpunktmassage med bollar.
  • Ljudbad (liggande vila/meditation) till instrument.
  • Kreativa övningar.

Kursen passar både dig som är helt ny så väl som van yogi, ingen tidigare erfarenhet av yoga krävs. Har du svårt att sitta på yogamatta funkar det lika bra att sitta på stol.

Kursledare
Pernilla Ljungkvist – Yoga- och Meditationslärare, MediYoga-instruktör, konstnär och konstpedagog.

När du yogar tillsammans med mig ligger fokus på återhämtning och din egen inre kraft, en chans att möta dig själv utan krav på prestation. Rörelser tillsammans med medveten andning som uppmuntrar till att vila i den process som yogan är. Under kursen planterar jag små frön i dig för att du själv ska kunna hitta ditt sätt att vattna. Din egen rörelse. Din egen kropp. Ditt eget sinne. Din egen förmåga till utveckling och växande.

Kontakta mig gärna om du har frågor kring kursen:
www.pernillaljungkvist.se/helheten
pernilla.helheten@gmail.com

Kostnad
5 100:-
Materialkostnad ingår i priset.
I priset ingår helpension måndag – fredag.
Boende i enkelrum inkl lakan och handduk. Dusch och toalett i korridor.

Det finns möjlighet att önska rum med egen toalett och dusch. Antalet är dock begränsat. Först till kvarn gäller. Pristillägg 500:-.

Anmälan
Senast den 30 april 2020 vill vi ha din anmälan.

[button link=”https://sms.schoolsoft.se/fhsk/jsp/LoginApplicant.jsp?application_education_id=8178″ type=”icon” icon=”paper” newwindow=”yes”] Anmälningsformulär / Yoga – kraft, energi och eftertanke[/button]

Vi har löpande antagning på denna kurs, vilket innebär att den kan fulltecknas innan sista anmälningsdatum.

Vi har löpande antagning på kursen, vilket innebär att den kan fulltecknas innan sista anmälningsdatum. Efter att ansökan kommit fram får du ett automatiskt besked att ansökan nått oss. När vi registrerat ansökan kommer vi att skicka ett mejl, alternativt ett brev om du inte har en mejladress, med besked om antagning. När avgiften är betald är du garanterad en plats på kursen. Observera att 500:- är en bekräftelseavgift som inte återbetalas vid ett eventuellt återbud.