Låtskrivarkurs

anna-och-roland
Kurstid 1 – 5 juni 2020

En låtskrivarkurs med Irma Schultz

Varifrån kommer musiken? Kan man säga att vissa låtar är ”födda” medan andra är ”skapade”? I detta ligger ingen värdering utan en uppmärksamhet på att låtar kan komma till på olika sätt, att processerna är många.

Vilka verktyg finns att ta till, när det låser sig? Tillsammans vågar vi lite mer. Min ambition som lärare för den här kursen är att du ska växa i tillit till ditt eget unika uttryck och få med dig någon sorts verktygslåda för att komma vidare med ditt låtskrivande. Det finns inget rätt eller fel. Men vi lånar varandras öron och får nya infallsvinklar på det vi skriver och komponerar.

Den här kursen riktar sig till dig som skrivit en del, publicerat eller opublicerat, och som har ett pockande behov av att formulera dig i text och musik.

Det är viktigt att du kan dela med dig av ditt arbete under skrivprocessen på nåt enkelt sätt, så ta med det instrument du brukar skriva på, t ex gitarr eller annat. Piano finns på skolan.

Berätta kort om dig själv i ansökan, samt vad du önskar få ut av kursen.

Kursledare
Irma Schultz
sångerska, låtskrivare, producent och skådespelare. Utbildad vid Teaterhögskolan i Stockholm. Har givit ut ett stort antal skivor, både som soloartist, i duo-projekt och som medlem i olika band. Fick en Grammis för sin debutskiva ”Då staden vaknat” – 89. Har mottagit flera STIM-stipendier och stipendier från Konstnärsnämnden. Första releasen på egna bolaget BLÅ RYMD kom 2010 och bestod av Irmas översättningar av Joni Mitchell ”Blank is – sånger av Joni Mitchell”.  2015 kom ”Sånger från gläntan” med egna kompositioner.

Yrsa Gullin
Yrsa har gått på Wiks folkhögskola, med piano som huvudinstrument, och på Biskops Arnös låtskrivarutbildning. Hon har också läst musikvetenskap på Uppsala universitet.

Kostnad
5 100:-
I priset ingår materialavgift.
I priset ingår helpension måndag – fredag.
Boende i enkelrum inkl. lakan och handduk. Dusch och toalett i korridor.

Det finns möjlighet att önska rum med egen toalett och dusch. Antalet är dock begränsat. Först till kvarn gäller. Pristillägget är 500 kr.

Anmälan
Senast den 30/4 2020 vill vi ha din anmälan.

[button link=”https://sms.schoolsoft.se/fhsk/jsp/LoginApplicant.jsp?application_education_id=7967″ type=”icon” icon=”paper” newwindow=”yes”] Anmälningsformulär / Låtskrivarkurs[/button]

Vi har löpande antagning på denna kurs vilket innebär att den kan fulltecknas innan sista anmälningsdatum.

Efter att ansökan inkommit får du ett automatiskt besked att ansökan nått Biskops-Arnö. När vi registrerat ansökan kommer vi att skicka ett mail, alternativt ett brev om du inte har en mejladress, med besked om antagning. När avgiften är betald är du garanterad en plats på kursen. Observera att 500:- är en bekräftelseavgift som inte återbetalas vid ett eventuellt återbud.

Foto: Lysa Öster

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *