Köket på Biskops Arnö

Mat-liten_x3

Vår matfilosofi

[two_third]

I en intervju för några år sedan sa vår kökschef att han tycker om ärlig matlagning. Grundförutsättningen är bra råvaror och att maten lagas från grunden. Inget fusk på vägen med halvfabrikat. Detta gör att kokkonsten kommer till sin rätt. Med ibland till synes enkla råvaror skapas välsmakande rätter.

Köket på Biskops-Arnö är KRAV-certifierat och vi bedriver ett kontinuerligt och målinriktat miljöarbete där vi eftersträvar att leva resurssnålt och miljöeffektivt. KRAV-certifieringen innebär att vi uppfyller kravet på minst 15 KRAV-godkända produkter.

[/two_third][one_third_last][/one_third_last]

Oftast använder vi oss av långt fler Krav-märkra produkter och strävar hela tiden efter att utöka antalet KRAV-godkända råvaror. Vi arbetar också systematiskt med att minska antalet tillsatser i maten. Självklart använder vi varken GMO-framställda produkter eller rödlistade fiskarter, i vårt kök finns bara MSC-märkt fisk.

Med detta uppfyller vi också vår egen matfilosofi vad gäller bra råvaror, oavsett om det handlar om kött, fisk, vegetarisk- eller veganmat.
 

©Per Lindh-1540218

 

Foto: Anna Clarén och Per Lindh

 

 

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *