Textilt bildskapande med tyger och sömnad

      Naivistisk komposition - elevarbete av Anna Clemensson       Djurkomposition - Katriina Flensburg       Landskap - elevarbete av Ulla Lundström, Uppsala

Kurstid: 28 juni – 1 juli 2016

Stiliserat föreställande, naivistiskt eller abstrakt..? Du avgör! Vi utgår från tyger som skapandematerial och från bildskapande inom ramen av nutida lappteknik/quiltning. Vi tillämpar metoderna skarvsömnad (”räta mot räta”), applikation, quiltning och dekorativa stygninslag.

Kursen lämpar sig såväl till den intresserade nybörjaren som till den redan invigda som önskar sig några dagars avkoppling i sömnadens tecken. Du lär dig mer om bildskapandets estetik (färg och form) och om i sammanhanget lämpliga och underlättande material. Du får testa olika bilduppslag och genomföranden i mindre format. Du kan även välja att arbeta med en större bild och erhålla handledning efter behov.

Blomsterkomposition - Katriina FlensburgDu tar med dig egen symaskin* och grundläggande sybehör inklusive knappnålar, sax och sytråd, tyger av tunn bomullskvalité, skärredskap för nutida lappteknik, vattenfärger, täckande (typ temperafärger för skolbruk) med grundfärger och pensel.

Obs! Material och tillbehör (såsom tyger, trådar, mellanlägg, nålar mm.) kommer även att finnas tillgängligt för köp under kursen.

* Vid önskan kan arbetet också begränsas till endast handsömnad.


Kursansvarig
Katriina Flensburg
Katriina Flensburg är textilkonstnär, föreläsare och lärare inom den textila genren quiltning i dess vida bemärkelse. Som en av föregångarna i Norden har hon i och med sitt skapande satt fokus på konstformen ”Art Quilt”, dvs textilt nyskapande som sedan början på 1970-talet vuxit fram ur den amerikanska patchwork/quiltning-traditionen.

Katriinas konst har ställts ut i gallerier och i jurybedömda och internationella utställningar i Sverige och övriga Norden, i Holland, Tyskland, Frankrike och Storbritannien samt i Kanada, USA och Japan. Hon förekommer i böcker och utställningspublikationer i Frankrike, Österrike, Holland, Storbritannien, Japan och USA och hon har porträtterats i en mängdbåde utländska och inhemska facktidskrifter.

Kostnad
3 560:-
I priset ingår visst övningsmaterial samt bruk av en del gemensam utrustning ingår i avgiften.
I priset ingår helpension tisdag – fredag.
Boende i enkelrum inkl sänglinne. Dusch och toalett i korridor.

Anmälan
Naivistisk komposition - elevarbete av Anna Clemensson, UppsalaSenast den 30/4 2016 vill vi ha din anmälan. Vi har löpande antagning på denna kurs, vilket innebär att den kan fulltecknas innan sista anmälningsdatum.

Efter att ansökan inkommit får du ett automatiskt besked att ansökan inkommit till Biskops Arnö.

När vi registrerat ansökan kommer vi att skicka ett mejl, alternativt ett brev om du inte har en mejladress, med besked om antagning.

När avgiften är betald är du garanterad en plats på kursen. Observera att 500:- är en bekräftelseavgift som inte återbetalas vid ett eventuellt återbud.

 

Bilder (ovan från vänster till höger):

  1. Naivistisk komposition – elevarbete av Anna Clemensson, Uppsala
  2. Djurkomposition – Katriina Flensburg
  3. Landskap – elevarbete av Ulla Lundström, Uppsala
  4. Katriina Flensburg
  5. Naivistisk komposition – elevarbete av Anna Clemensson, Uppsala