Med internet som poetisk utgångspunkt

skrivpenna-slider2– en fortbildning för lärare

Tid 10 – 12 augusti 2016
Plats Biskops Arnö
Lärare Ida Linde
Kostnad 2 500:- + moms, helinackordering i enkelrum

 

”Ungdomar läser och skriver allt mindre!” Det är en vanlig, för att inte säga allmän uppfattning, att det är så. Samtidigt är det en vanlig, för att inte säga allmän uppfattning, att ungdomar ”hänger” vid sina telefoner och paddor ”hela tiden”. Vad gör dom egentligen? Läser dom vad andra skrivit? Skriver dom själva? Och hur ser den texten ut i så fall?

SKRIVÖVNINGAR MED UTGÅNGSPUNKT I SOCIALA MEDIER – hur kan vi använda oss av ungdomarnas skrivande på sociala medier som en utvecklingsboost i deras läsande och skrivande?

[two_third]

Ida Linde är författare och ansvarig för författarskolan på Biskops Arnö. Hon tilldelades Aftonbladet litteraturpris 2015 för sin senaste bok ”Norrut åker man för att dö”. Ida ansvarar också för Författarskolan för unga, en workhop i skrivande och text för ungdomar från hela Norden.

Anmäl dig senast den 15 juni

[button link=”http://form.old.biskopsarno.se/view.php?id=15720″ type=”icon” icon=”paper” newwindow=”yes”] Ansökningsblankett[/button]

 

[/two_third]

[one_third_last]Ida2_Linde2b[/one_third_last]

Om Biskops Arnö och skrivandet
Biskops Arnö är en folkhögskola och yrkeshögskola. Vår författarskola är en av de mest framstående skrivarutbildningarna i Sverige. Flera av dagens tongivande författare har varit elever på Biskops Arnö; Beate Grimsrud, Monika Fagerholm, Susanna Alakoski, Sara Stridsberg, Daniel Sjölin, Tomas Bannerhed, Athena Farrokhzad…

Grundfilosofin bakom författarskolans pedagogik och metodik har växt fram sedan tidigt 1960-tal, en metodik som är lika enkel som komplex. För att kunna skriva måste man vara en god läsare, för att var en god läsare måste man förstå text.

”Med internet som poetisk utgångspunkt” vill vi använda den text som skrivs på sociala medier, av ungdomar, som en utgångspunkt för läsande och skrivande.

Välkommen med din ansökan!

 

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *