Nordens Fotoskola som YH-utbildning

För ett år sedan, den 21 januari 2015, meddelade YH-myndigheten att Nordens Fotoskola Biskops Arnö inte beviljades fortsatta medel till att bedriva YH-utbildning. YH-myndigheten konstaterade att Biskops Arnö uppfyller de krav som ställs för att ingå i Yrkeshögskolan, men att myndigheten bedömer att andra utbildningar inom andra yrkesområden i högre grad svarar mot arbetsmarknadens behov av arbetskraft.

Hösten 2015 lämnade vi in en ny ansökan om att fortsätta bedriva vår utbildning med nya intag. Den 20 januari 2016 publicerar YH-myndigheten vilka som beviljas bidrag i den nya ansökningsomgången. Vi är väl förberedda och väntar med förväntan på det nya beskedet. Håll koll på den här hemsidan och på www.nordensfotoskola.se.

Nordens Fotoskola är ett begrepp och har ett stabilt bra rykte. Vi har under trettio år utbildat många idag ledande fotografer, för att nämna några Anna Clarén (bl a representerad i Moderna Muséets samlingar), Pieter ten Hoopen och Hanna Modigh. Vi är väl representerade i den samtida svenska fotografin, och vi har också en utbildning som väl svarar mot arbetslivets krav. Detta bekräftas av att våra före detta studenter, i hård konkurrens, försörjer sig som fotografer.

För er som är intresserad av Nordens Fotoskola hänvisar jag till vår jubileumsbok ”Trettio”. Bilder av trettio fotografer som gått Nordens Fotoskola. Det är en samtidsdokumentation som inte bara berättar om Nordens Fotoskola, utan också ger en bild av dokumentärfotografin i en tid när den analoga tekniken ersattes av den digitala. Boken finns på adlibris, eller att beställa genom Biskops Arnö, och du kan bläddra i den som en digital trycksak på nordensfotoskola.se

 

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *