Nordens Fotoskola Biskops Arnö ställer ut på Galleri Kontrast

Äntligen dags igen. Under perioden 5 – 27 maj 2018 ställer studenterna på Nordens Fotoskola ut sina examensarbeten på Galleri Kontrast, Hornsgatan 8 i Stockholm. För alla som är intresserade av samtidens fotografi är detta ett måste, 16 fantastiska bildberättelser och högklassig fotografi på temat Den Tunna Linjen.

”Den tunna linjen”

© Sanna Tedeborg

© Sanna Tedeborg

Årets tema för examensarbetet är ”den tunna linjen.” Det kan handla om gränsen mellan rätt och fel, mellan liv och död; gränsdragningar blir till centrala fenomen i ett samhälle där klyftorna tycks öka mellan den som har och inte har, eller mellan människor i olika generationer. Var går skiljelinjen mellan att vara själv och att vara ensam? Vem tillåts vara barn, vem avgör när man blivit vuxen? En linje kan vara såväl geografisk som något i det egna medvetandet, eller både och – som hos de irländska kvinnorna som korsar havet för att få göra aborten som är förbjudet i hemlandet. Den kan vara synlig eller svårare att upptäcka, som på Sri Lanka, där symboler som finns till för att läka i själva verket bidrar till splittring och avstånd.

I en tidsålder präglad av hårda kontraster – var ska man leta för att upptäcka gråskalorna och vad händer med den som hamnar på fel sida om den tunna linjen? Vissa har valt att resa långt medan somliga skildrar verkligheten på hemmaplan.
Resultatet presenteras i form av sexton olika bildberättelser.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *