Josefine Klougart och Anna Clarén samtalar på Moderna Muséet

Anna Clárén, till vardags utbildningsledare på Nordens Fotoskola Biskops Arnö, deltar i Stockholms litteraturfestival. Anna samtalar med den danska författarinnan Josefine Klougart på söndag den 26 oktober kl 14.15, i auditoriet, Moderna muséet.

Josefine Klougart
Hon kallades nyligen för ”kanske den starkaste unga författare vi har överhuvudtaget” av danska Berlingske Tiderne. Hennes tredje roman En av oss sover har blivit hyllad och läst på bägge sidor av Öresund och nominerades till Nordiska rådets litteraturpris. Klougart skriver en utsökt, bildrik prosa som kräver eftertanke av läsaren. Hon låter det förflutna vara ständigt närvarande i nuet, det som har gått förlorat fortsätter att värka.

Anna Clarén
Fick ett genombrott med bildserien Holding, 2006, som skildrade hennes vardag under fyra sommarmånader året innan. Självporträtten är utlämnande, raka och nyskapande i sin skira, privata framtoning. Bilderna publicerades i en bok med samma namn som vann svenska fotobokspriset 2006. I sin nya bildserie från 2013 skildrar hon det som står henne närmast: familjen, barnen och vännerna. Fotografierna blir ett försök att frysa och bevara de lyckliga ögonblicken. De blir till en bevisföring av det liv som levs i rädslan om att allt kan gå förlorat. Samtalar med Josefine Klougart i Auditoriet SÖ|14.15. Medverkar i utställningen Ett sätt att leva.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *