Anna Platt romandebuterar med ”Vi faller”

Anna Platt som arbetar på Biskops Arnö med kursen ”Att skriva dramatik” romandebuterar i februari med boken ”Vi faller”, med underrubriken ”Om kärlek, saknad och JAS 39 Gripen”. Anna Platt är förutom lärare manusförfattare för film och TV.

Bokförlaget Forum skriver:

Vi faller är en rolig, sorgsen, hoppfull och djupt mänsklig roman i Short Cuts-anda.

JAS-piloten Kåre älskar sitt jobb. När han flyger in över Linköping och ser Stångån som skär genom staden, kyrktornen som reser sig upp, järnvägsspåren som leder runt och ut på Östgötaslätten, känns det som om han skulle kunna hålla allt i sin hand. För en liten stund kan han njuta av att vara den snabbaste mannen i luften och inbilla sig själv att han har kontroll. Resten av livet är ett kaos. Han lever som i en bubbla, isolerad från människorna omkring sig och fast i en gammal dröm.
När han kraschar med sitt plan under en övningsflygning berörs inte bara han utan även fyra andra människor i Linköping. På ytan har de inget gemensamt, men de befinner sig alla i fritt fall. Ensamma, olyckligt kära, i djup sorg.

Vi faller är en berättelse om att känna att man sitter fast i en svart låda, och leta efter vägen ut. Den handlar om kärlek och förlust. Och om att resa sig när det känns omöjligt.

Grattis och lycka till, vi ser fram emot releasefesten!

 

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *