Rapport från Författarskolan för unga på Biskops Arnö 2017

Författarskolan för unga genomfördes den 31/7 – 5/8 på Biskops Arnö. Ungdomar mellan 15 och 18 från Sverige, Danmark, Norge, Finland, Island, Åland och Färöarna träffades för att skriva och läsa tillsammans och diskutera aktuella litterära frågeställningar. Veckan är intensiv och de lär känna varandra genom skrivövningar om allt från olika former av berättande, poesins möjligheter till performance och konst.

En av dagarna gjordes en studieresa till Moderna Museet i Stockholm för att skriva ekfraser. Varje kväll var det uppläsningar av deltagarna och Q & A med handledarna.

Handledare 2017 var var Oscar Rossi, Jessie Kleemann, Eiríkur Örn Norðdahl, Máret Ánne Sara och Ida Linde, alla verksamma författare och översättare i de nordiska språkområdena.

Undervisningen och samvaron genomfördes på de olika nordiska språken samt engelska. Som tidigare år blev det en stark gemenskap mellan deltagarna som fortsatt skicka texter till varandra och samtala vidare om vad det är att växa upp i den här världen och på vilka sätt det kan gestaltas.

Nordisk Författarskola för Unga, NFFU, genomförs på Biskops Arnö på uppdrag av Nordens Hus i Reykjavik och nordiska ministerrådet. NFFU är en del av nordiska ministerrådets satsning på barn- och ungdomslitteratur.

             

 

 

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *