Jasmijn Kooijman tog hem NEW DOC-priset på Tempo Dokumentärfestival

Stort grattis till Jasmijn Kooijman, som vann NEW DOC-priset som tilldelas en ny lovande regissör. Hon nominerades för sin film Nu bor jag på en camping vars lyhörda och angelägna berättelse nu får ytterligare spridning. Jasmijn går just nu andra året på Biskops Arnös dokumentärfilmkurser.

Juryns motivering:
För en mänsklig och uppriktig skildring av en globalt angelägen fråga, sedd genom barnens ögon. I det mikrokosmos som utspelar sig på en familjecamping får regissören oss att engagera oss i några flickor från krigshärjade länder, i deras berättelser och minnen, och i samspelet dem emellan – genom en mycket inkännande regi. När vi distanserar oss från det oskyldiga barnets blick är det omöjligt att inte fundera över hur deras framtid kommer att se ut.

NEW DOC
Priset är på 40 000 kronor och tilldelas en ny lovande regissör till ett kommande filmprojekt. Priset delas ut i samarbete med Filmbasen/Film Stockholm, Film i Öst, Filmpool Jämtland, FilmCloud/Kultur i Väst, Film i Dalarna, Filmpool Nord, Kultur i Halland – Film.

Totalt delades sex priser och fyra hedersomnämnanden ut på Tempos prisgala, som på lördagskvällen hölls i  Stockholm.


Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *