Idag, den 14 maj 2013

Våra kursdeltagare som varit i Östafrika, Indien och Argentina har kommit tillbaka, fyllda av erfarenheter att berätta om. Deras avslutande veckor på kursen kommer de att ägna åt informationsarbete, bl a kommer två av våra elever att cykla från Stockholm till Skåne och på vägen informera om arbetet. Följ dem på http://hallbarhetpavag.wordpress.com/

Elevernas på Nordens Fotskola har utställning 11/5 – 9/6 på Galleri Kontrast, Hornsgatan i Stockholm. De visar sitt slutarbete, temat är Välfärd. Ni som har möjlighet, missa inte detta.

I övrigt laddar vi inför sommaren. En sommar som innehåller flera stora arrangemang, seminarier och kurser. För att nämna några:

I början av juni har vi vår årliga konferens för inbjuden ambassadpersonal, i syfte att informera och inspirera om nordiska frågor. Temat i år är de starka nordiska ekonomierna, och paneldiskussionerna kommer att ledas av Adrian Wooldridge, journalist på The Economist.

Vi har visfestival och sommarteater. Den 15 juni är visfestivalen, med bl a Marie Bergman, Dan Viktor och Christina Kjellsson och den 26-29 juni uppförs Häxans sång i Gotiska salen, ett melodram från 1700-tal i rätt miljö, regisserad av Elisabeth Ljungar. Välkomna till denna gröna ö för en upplevelse!

Vi genomför under sommaren tre författarseminarier för nordiska författare. Ett som riktar sig till författare som debuterat under året, ett som riktar sig till barn- och ungdomsförfattare och illustratörer och ett som vi kallar ”Författarskola för unga”. Samtliga seminarier är riktade till alla våra nordiska länder och genomförs med stöd av Nordiska ministerådet, Nordisk kulturfond och de nordiska bilaterala fonderna.

Under sommaren bedriver vi STF-vandrarhem. Förra året hade vi över 1000 gästnätter. Varför inte planera in ett par dagar, njut av naturen och miljön, gör dagsutflykter till Sigtuna, Uppsala och Stockholm. Det finns mycket att upptäcka i området. Vi har sommarcafé varje dag kl 11-16, från den 1/6 – 15/8.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *