Biskops Arnö goes Tempo Dokumentärfestival

Nu är det dags för årets upplaga av Tempo Dokumentärfestival i Stockholm (2-8 mars). Biskops Arnö representeras med flera filmer i olika kategorier:

”Ateljé Bremer” – en film av Engelbrekt Krantz och Teodor Hultberg som producerades på dokumentärutbildningens projektkurs 2014, där gjordes också filmen ”I 90 graders värme” av Viana Mikkelsen och Ylva Henriksson.

I samma klass gick Maximilien van Aertryck, vars film ”Punkt 9: val av andre vice talman” också visas på festivalen.

Anna Persson har studerat på Biskops Arnös filmkurs Norden i Chile, och Shaon Chakraborty gick på Nordens Fotoskola. Tillsammans presenterar de filmen ”Förvaret”.

Anna Persson är även i högsta grad delaktig i filmen ”Jag är Dublin”, där Sharmarke Binyusuf (dokumentärutbildningens projektkurs 2012) är en av regissörerna.

Ellen Fiske har studerat på vår dokumentära grundkurs och hon har regisserat ”Keep me safe”. På samma kurs har Ahang Bashi gått, och hon kommer bjuda på work in progress från sin långfilm ”Skörheten”.

Premiär på Tempo har filmen  ”Ett känsligare universum”  av Lisa Partby som till vardags är lärare på Biskops Arnös dokumentärutbildning.

Även vår filmlärare Mattias Olsson medverkar på Tempo, han är uttagen till Tempo Pitch där han tävlar med sitt projekt “Dorel & Ricardo – en osannolik vänskap”.

Han tävlar  mot systrarna Sophia och Lisa Josephson som gick på dokumentärkursen 2010-11. De ska pitcha sitt projekt “Tryggt, tråkigt, Norsjö”.

Vaegbanken-Maximilien_besk

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *